Varför står betalda fakturor som obetalda i systemet?

Alla betalningar måste idag markeras som betalda "manuellt". Antingen av er organisations huvudadministratörer eller av dig som grupp-administratör. Det är den part som fått betalt och sett pengarna som ska markera fakturan som betald.

Er organisations huvudadministratörer kan använda automatisk OCR-avstämning genom att ladda upp en bankfil som innehåller alla betalningar varje dag. Då matchar systemet automatiskt OCR-nummer och markerar fakturor där korrekt betalning inkommit som betalda. Det finns alltså ett manuellt steg mellan att betalning görs och att betalstatus ändras på din faktura i MemberSky. Därför kan en faktura stå som obetald fast betalning dragits från individens konto.

Skulle ni märka någon faktura som bör vara betald ska ni kontakta er organisation för att be dem kolla upp detta.

Vi på MemberSky har aldrig hand om några pengar och vi kan därför inte svara på varför en faktura inte är markerad som betald.
Jag förstår På medlemsregistret MemberSky.com använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?