Varför krävs fullständiga personnummer?

MemberSky kräver fullständigt personnummer på alla individer i systemet för att organisationer i MemberSky ska kunna vara säkra på att deras medlemmar är riktiga unika individer. Utan fullständiga personnummer skulle det kunna uppstå problem att en individ skulle kunna ha flera konton. På så sätt skulle medlemstatistik och annan statistik bli missvisande och felaktig. Genom att använda fullständiga personnummer för inloggning säkerhetställer vi på MemberSky att inga dubbletter finns.

Alla svenska medborgare har ett svenskt personnummer vilket är en allmän handling och alla utom de med hemlig identitet bör kunna lämna dessa. Om en individ har hemlig identitet eller är medborgare i ett annat land behöver ni kontakta er organisation för att ta reda på hur ni inom organisationen hanterar detta.

På https://www.datainspektionen.se/vagledningar/for-dig-som-privatperson/personnummer/ kan ni läsa mer om personnummer. Eftersom personnummer är en allmän handling finns det t.o.m. katalogsajter där fullständigt personnummer går att få ut vilket det även står mer om på datainspektionens sida länkad ovan. Jämfört med dessa katalogsajter är det i MemberSky endast administratörer för organisationer där individen blir medlem som får tillgång till individens personnummer. Om någon är osäker på att lämna ifrån sig personnummer är det bra om de får ta del och läsa informationen på Datainspektionens hemsida https://www.datainspektionen.se/vagledningar/for-dig-som-privatperson/personnummer/.

Om osäkerhet kring att ange personnummer fortfarande återstår kontakta er organisation för att diskutera frågan vidare. Därefter får organisationens ledning om det behövs ta kontakt med oss på MemberSky kring frågan.
Jag förstår På medlemsregistret MemberSky.com använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?