Kortkurs i ridning/träning av häst v. 28

Under sex veckor (24, 25, 26, 27, 28, 31) i sommar kommer vi att köra kortkurser i ridning eller annan träning av hästen! Kursen vecka 28 består av 5 träffar på vardagseftermiddagar 14.30-15.30 med två deltagare per kursvecka. Lektionerna är 60 minuter långa, men räkna med att vara på plats en halvtimme före och en halvtimme efter passet för att göra i ordning hästarna, detta ska deltagarna till stor del kunna göra på egen hand. Har deltagarna inte någon tidigare häst och ridvana så ägnas förslagsvis de första lektionerna till att lära sig om att hämta hästarna i hagen och göra iordning hästarna inför lektionen.

Till kursen använder vi våra två hästar Agge (124 cm hög, ryttares maxlängd 150 cm, maxvikt 45 kg) och Pricken (150 cm hög, ryttares maxvikt 80 kg). Kursen passar två barn/ungdomar eller en vuxen och ett barn som vill rida tillsammans eller för all del två vuxna som är intresserade av att träna hästen avsuttet (från marken). Självklart går det bra att blanda avsuttet och uppsuttet, men för att vi ska hinna fokusera på det ni helst vill göra så ska vi inte blanda alltför mycket olika. Tillsammans gör vi upp ett schema för veckan och ni får gärna önska vad ni vill lära er mer om! Här är några förslag på vad ni kan göra:

Uppsuttet
Uteritt i skogen (avslappnad tur eller med utmaningar för dig och hästen)
Ridlektion i paddock (sits-/balansträning, övningar i samspel med hästen, markarbete över bommar eller hoppning)

Avsuttet
Trickträning/belöningsbaserad träning
Miljöträning
Relationsövningar
Longering
Tömkörning
Körning

Ledare: Victoria

Platser kvar: FULLT

För att anmäla
Kontrollera om det finns platser kvar på raden ovanför. Finns platser kvar så ställ dig i kö på evenemanget samt maila till victoria.ogren.nystrom@4h.se med information om vilken häst deltagaren önskar rida och tillsammans med vem deltagaren vill gå kursen. Finns ingen tilltänkt “kompis” att gå kursen med, så hjälper jag gärna till att matcha deltagare! Frågor skickas också till tidigare nämnda mail.

Jag förstår På medlemsregistret MemberSky.com använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?